Ewolucja celów polskiego prawa zamówień publicznych od okresu międzywojennego do współczesności - Stawiński, Michał (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
Artykuł przedstawia ewolucję celów polskiego prawa zamówień publicznych od okresu międzywojennego do współczesności. W sposób szczególny podkreśla wpływ prawa Unii Europejskiej na krajową regulację prawa zamówień publicznych i jej celów.
Keywords: prawo zamówień publicznych; cele zamówień publicznych; ewolucja zamówień publicznych; Unia Europejska; dyrektywy