Instagram jako skuteczny instrument komunikacji marketingowej - Chobot, Kamila (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Instagram jest jednym znajpopularniejszych mediów społecznościowych na świecie. Używa się go zarówno wkomunikacji, jak i promocji. Celem niniejszego artykułu jest wskazanie Instagramu jako skutecznego instrumentu komunikacji marketingowej oraz atrakcyjności serwisu wpolityce marketingowej firm wzakresie promocji ibudowania relacji zklientem. Praca powstała na podstawie studiów literaturowych zzakresu marketingu ze szczególnym uwzględnieniem komunikacji marketingowej isocial media. Wartykule przedstawiono wyniki badań własnych dotyczących oceny Instagramu jako instrumentu komunikacji marketingowej.
Keywords: media społecznościowe; marketing; Instagram; prowadzenie działalności