Prospekt informacyjny jako przedmiot obowiązku dewelopera udzielenia informacji przedkontraktowej - Kujawa, Patrycja (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
Artykuł porusza problematykę prospektu informacyjnego jako dokumentu przedstawiającego przyszłemu nabywcy lokalu mieszkalnego lub domu jednorodzinnego szczegółowe dane dotyczące konkretnej inwestycji i odpowiedzialnego za nią dewelopera. Szczególną uwagę zwrócono na analizę ustawowego uregulowania obowiązku przedkontraktowego nałożonego na dewelopera i przedstawienie różnic pomiędzy tekstem ustawy, poglądami doktryny oraz powszechną praktyką.
Keywords: prospekt informacyjny; deweloper; obowiązek przedkontraktowy; umowa deweloperska