Edukacja środowiskowa z metodyką. Skrypt do przedmiotu - Malinowska, Joanna (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
Opracowanie jest materiałem pomocniczym dla studentów, wspierającym realizację zajęć z przedmiotu „Edukacja środowiskowa z metodyką”. Stanowi uzupełnienie treści i poszerzenie problematyki podejmowanej na wykładach i ćwiczeniach. Zawarte w nim odniesienia do źródeł, ćwiczenia i zadania do wykonania mają skłaniać do pogłębiania wiedzy z zakresu nauk o środowisku społeczno-przyrodniczo-kulturowym i zachęcać studentów do refleksji nad własnym profesjonalizmem.
Keywords: edukacja muzyczna; karty metaforyczne; zrównoważony rozwój; sozologia