Uzurpacja Lucjusza Domicjusza Aleksandra 308–311 r. n.e. a polityczne i militarne znaczenie prowincji afrykańskich Cesarstwa Rzymskiego - Wełna, Kamil (Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
SAMAI jest polskim czasopismem naukowym on-line poświęconym dziejom starożytności i wczesnego średniowiecza, symbolicznie wskazując panowanie Karola Wielkiego jako swój terminus ad quem.