Odpowiedzialność osób prawnych Kościoła katolickiego za czyny niedozwolone - Głowacka, Aleksandra (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Celem prezentowanego dzieła jest przedstawienie osiągnięć młodych naukowców, którzy podjęli się zaprezentowania swojej wiedzy i opinii w artykułach poświęconych różnorodnej tematyce – tak dotyczącej prawa, polityki, jak i religii. Publikacja składa się z osiemnastu artykułów podzielonych na cztery bloki tematyczne, w tym trzech recenzji książek
Keywords: Kościół katolicki; czyny niedozwolone; duchowni; zakonnicy; odpowiedzialność